Электронная библиотека » В. Жиглов » » онлайн чтение - страница 1


  • Текст добавлен: 16 октября 2020, 06:20


Автор книги: В. Жиглов


Жанр: Книги для детей: прочее, Детские книги


Возрастные ограничения: +6

сообщить о неприемлемом содержимом

Текущая страница: 1 (всего у книги 1 страниц)

Шрифт:
- 100% +

Непроханi гостi
Переклала на українську мову Неплюєва Олена
В. I. Жиглов

Переводчик Олена Неплюєва


© В. I. Жиглов, 2017

© Олена Неплюєва, перевод, 2017


ISBN 978-5-4474-7649-6

Создано в интеллектуальной издательской системе Ridero


Одного разу, влітку я відпочивав на Кубанському узбережжі Чорного моря в гостях у своєї рідної сестри Лариси. У той час в її будинку жила невелика собака по кличці Марсик.

Це був дуже дружелюбний пес і на сторонніх людей гавкав більше для виду, весь час виляючи хвостом, ніби кажучи їм: «Зрозумійте, я не така вже погана собака та, по відношенню до Вас, ніяких поганих помислів не маю, але все ж переконливо Вас прошу піти з охоронюваної мною території! А то, як же я потім своїй господині в очі дивитися буду, якщо Ви увійдете до нас у двір?» Лариса виходила, зустрічала гостей і після цього Марсик на них вже ніяк не реагував і дрімав, прикривши очі.

Лариса любила свого собаку і з вечора готувала йому в миску дуже багато їжі, яку Марсик майже ніколи до кінця так і не доїдав. Він був таким доброзичливим псом, що навіть кішка Мурка, яка жила в цьому ж будинку, часто їла з його миски. Наситившись їжею, вона забиралася на спину Марсика і, закривши очі, дрімала на його м'якій шкурі.





Але, одного разу, за вікном розпочався сильний гавкіт. Я вийшов на вулицю і побачив, що у двір забігла величезна сусідська вівчарка і Марсик на неї голосно лаяв. Вона також з гавкотом накидалася на Марсика і намагалася його вкусити. А найдивовижнішим було те, що поряд з ними знаходилася і кішка Мурка, яка теж не залишалася осторонь і з шипінням, вигнувши спину, махала своїми пазуристими лапами перед мордою лютої вівчарки.

В той момент, коли я вийшов у двір, Мурка і Марсик, очевидно, зрадівши підкріпленню, ще сміливіше пішли в атаку. Мурка швидко видерлася на дерев'яний стовп, який підтримує виноградний кущ, і прямо з ньог

...

конец ознакомительного фрагмента

Внимание! Это не конец книги.

Если начало книги вам понравилось, то полную версию можно приобрести у нашего партнёра - распространителя легального контента. Поддержите автора!

Страницы книги >> 1
  • 0 Оценок: 0

Правообладателям!

Данное произведение размещено по согласованию с ООО "ЛитРес" (20% исходного текста). Если размещение книги нарушает чьи-либо права, то сообщите об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?


Популярные книги за неделю


Рекомендации