Электронная библиотека » Дар'я Мороз » » онлайн чтение - страница 2

Текст книги "На березі океану"


  • Текст добавлен: 22 ноября 2017, 19:41


Автор книги: Дар'я Мороз


Жанр: Современная русская литература, Современная проза


Возрастные ограничения: +18

сообщить о неприемлемом содержимом

Текущая страница: 2 (всего у книги 6 страниц) [доступный отрывок для чтения: 2 страниц]

Шрифт:
- 100% +

Глава 2

14.06.1958 (Понеділок)

Весь вчорашній вечір я пролітала з думками про Джека. Чому він підійшов саме до мене? Чому він такий нахабний? Чому я про нього думаю, за вичерею, майже всю ніч не спала. Він закрався у мою голову з самого раня. Він стильний, красивий, бунтар, а я проста дівчина з відстійним одягом, яка навіть цілуватись не вміє. Можливо він просто хотів поглузувати з мене?

Вмісто ранкової молитви я дістаю свій записник з нотатками проповідей і відкриваю статю про демонів. Адже я відчуваю що Джек-це не що інше як демон, мій кошмар…

,,Служи Єгові, а не Сатані! У всіх нас є дві можливості: служити Єгові або служити Сатані і його демонам. Нам необхідно зробити вибір. Як же мудро служити Єгові! Єгова – добрий Бог. Як ми дізналися, демонам приносить задоволення мучити і обманювати людей…

– Джек теж мене мучає, ми знайомі лише один день, а він мене вже змусив плакати! – промовляю я сама до себе. Продовжую подумки читати… Але Єгова не такий. Він любить людей, як батько любить своїх дітей. Він Дарувальник «всього доброго… і всякого досконалішого дару» (Якова 1:17). Він не обділяє людство, але дає людям все найкраще, навіть, якщо це обходиться йому дуже дорого (Ефесян 2: 4—7).Подумай про те, що робив на землі Ісус, Син Бога. Німим він давав дар мови, сліпим – зір. Він зціляв прокажених і кульгавих. Він виганяв демонів і лікував всілякі хвороби. Ісус, користуючись Божою силою, навіть воскрешав мертвих (Матвія 9: 32—35; 15:30 31; Луки 7: 11—15).Бог ніколи не бреше і не вводить нас в оману. Він завжди говорить правду і ніколи нікого не обманює (Числа 23:19).Уникай нечистих справ. Подібно павутині, яка міцно обплутує муху, забобони і брехня обплутують сьогодні мільйони людей. Вони бояться мертвих. Бояться демонів. Їх не залишають у спокої думки про прокльони, прикмети, заклинаннях і амулетах. Вони поневолені віруваннями і традиціями, які засновані на брехні Сатани Диявола. Служителі Бога не піддаються цьому обману і не беруть участь в подібних справах. Єгова набагато сильніше Сатани. Якщо ти будеш служити Єгові, він захистить тебе від демонів (Якова 4: 7)…

– Він захистить мене від Джека!!!… Але щоб отримати Божий захист, потрібно повністю позбутися від усього, що пов'язано зі поклонінням демонам.,, -Позбудься амулетів, талісманів, прикрас. Спілкуйся зі Свідками Єгови. У Сатани і його демонів є на землі люди, які вчать брехні і чинять неправильно. Але у Єгови теж є свій народ. Це Свідки Єгови (Ісаї 43:10). Всі вони намагаються робити людям добро і, крім того, вчать їх істині. Свідки допомагають іншим служити Богу.,,

Ну що ж, тепер я готова. Чим сьогодні зайнятись!?Літо! А я дома майже весь час. Взагалі то в мене є плани. Навіть не плани, а обов'язок. Кожного літа я працюю безкоштовно в,,Домі для літніх людей,,.Вони одинокі, старенькі. Мені їх шкода. Сьогодня має поступити у пансіонат нова -похила пара. Хто це? – я ще не знаю!.Але дуже хочу з ними познайомитись. Тому швиденько збираюсь і лечу мов маю крила, як у янгола, лечу сповнена гарного настрою.

Мій настрій минув за секунду. Коли при вході в пансіонат я побачила Джека з уже знайомою похилою парою, з тою, що він приходив до церкви. Він стояв поруч з машиною (Форд Пикап).Вона була стара червоного кольору, дуже подерта-через це виднівся чорний колір, ржава. Напевно вона його, адже раніше я її небачила у нашому містечку. Він дістає з кузова багаж. То це вони!?В зубах він знову тримав сигарету але не підпалену. Я швиденько пробігаю в надії що він мене не побачив, забираюсь по ступенькам і проходжу в приміщення. Якого…?Я що, буду доглядати за його рідними. Це не можливо, адже в такому разі нам потрібно буде постійно бачитись, спілкуватись.

Ну що ж. Це не зруйнує мене та мою віру. Це випробування – я пройду. Я повинна.

– Доброго дня містере Вільямс! -промовляю я до дідуся якому напевно сто років. Він незенький на зріст, сивий та трішки противний. У нього занадто впертий характер. Як за звичай він нехоче їсти те, що принесли з столової.

– Доброго …якщо так можна сказати. Ела…?

– Я вас слухаю! -промовляю я, при цьому направляюсь поставити троянду до вази. Я часто приношу квіти. Не знаю чому, але мені здається, що одна маленька квіточка може подарувати настрій на весь день. Сьогодні в мене чотири білих троянд. Всім по одній.

– Як може бути добрим ранок, коли мене змушують їсти цю бурду!?! -він сердито, сидячи на ліжку махає своєю палицею. Я посміхаюсь.

– Давайте глянемо, що тут у Вас?! -я підходжу до підносу: молочна каша (манка),стакан апельсинового соку та стакан з таблетками.-Все виглядає смачно!

– Смачно???Це отрава для мишей, а не їда для справжнього чоловіка в розквіті сил! -після цих слів я про себе посміхаюсь.

– А чого б ви хотіли?? -потехеньку беру піднос та несу на ліжко до старого, незадоволеного -мужчини в розквіті сил (невтримуюсь і знову посміхаюсь про себе).

– Смажаних яєць! -твердо промовляє міс тер Вільямс.– бутерброд з ковбасою! -продовжує він.

– Добре. Я постараюсь щось вигадати на завтра але це буде наша таємниця. А зараз, ви повині поїсти те що є, тому що наша домовленість буде розірвана.

Не промовивши ні слова він бере ложку та починає їсти кашу… при цьому кривляючись та закатуючи очі до гори. Старі люди такі смішні. Як діти.

Я виходжу та йду до наступної кімнати. В ній проживає дві сестри близнючки Мая та Марта. Їм теж десь за сімдесят. Але вони дуже цікаві, незвичайні та веселі… Вони кожного ранку прокидаються о 5:00,чипуряться, фарбуються, гарно одягаються і Марта (це молодша систра),на питання навіщо вони це роблять відповідає одне і теж:,, -Якщо наші кохані прийдуть за нами, ми з систрою повині бути гарні!,,.Їхні чоловіки померли багато років тому, в різницю у декілька років.

Я проходжу до кімнати, та одразу направляюсь щоб викинути засохші троянди та поставити свіжі.

– Доброго ранку доня! -промовляє Марта.

– Як твої справи? -доповнює Мая.

– Все добре дякую. Ви як завжди, дуже гарні! – вічливо промовляю я. Але чомусь в цю хвилину завмираю, я чую голос Джека на коридорі. Не можу зрозуміти що він там бубонить. Він постійно чимось незадоволений… грубий. І взагалі, мені все одно на нього.

– …мила… -тихий, далекий голос. – мила!!!!! -я різко повертаю голову до бабусь.

– вибачте…?

– мила, ти застигла, щось трапилось?

– та ні, вибачте.

– Так ось Джек, ти можеш не хвилюватись… – до нас в кімнату заходить директор пансіонату міс Герда, вона висока, статура у неї дещо нежіночна, широковаті плечі, неодружена, має трохи зайву вагу але раніше вона мені подобалась, тепер ні… – твоїх бабусю й дідуся доглядатимуть найкращі спеціалісти, а також наглядатиме періодично Ела. Доречі, доброго ранку всім!

– …чому це я??? -різко промовляю я сама того не очікуючи. Я вже доглядаю за чотирма.

– Бачите ось про це я Вам і казав. Ніякого розуміння та відповідальності! -промовляє Джек.

– Хочу Вас запевнити, що все буде добре! Ну, що ж Джек, я мушу йти. Будуть питання ви знаєте де мене знайти.-після цих слів міс Герда розвертається і йде геть залишивши мене з цим …цим…

– ти що собі дозволяєш…? -шиплю я до нього. Він підходить ближче, бере мене за пасмо волося, вдихає їх запах.

– ти неймовірно пахниш! – я стою мов вкопана, не знаю чи нагрубити чи подякувати. Мені ніхто такого не казав, саме так не казав. Він розвертається та йде геть.

– Ела… хто був цей красень…???? – защеботала Мая.

– Вибачте я повина вийти… -я ставлю по троянді їм на тумбочки, кімнати в пансіонаті обставлені не дуже. Лише саме необхідне …ліжко, тумба, дзеркало та невелика шафа. Стіни у кімнатах всі однакові ніжно голубого кольору, хоча кожен має право доповити декор на своє бачення, фото, тюлі чи інші елементи, коридори кремового кольору. Одну троянду я все ще тримаю в руці. Я митю вистрибую і на штовхуюсь на Джека. Він стоїть прям перед моїм обличчям. Мене хватає паніка, я важко дихаю. Я дивлюсь йому прямо у вічі, вони такі рідні та чужі. Наповнені краси та таємничого, небезпечного. І в цю ж секунду коли в моїх роздумах кружляє вирій думок, він хватає мене за обличя та цілує в губи. Мені здалось, що я закрила очі, чи то просто потемніло від шоку, від неочікуваності. Різка пощочина, що влетіла Джеку, привела до тями нас двох.

Як очутилась у сосідній кімнаті я не знаю. Все як в тумані.

– Дихай Ело… дихай… все добре! -з далека чується голос. Я розплющую очі, я стою обличям до зачинених дверей. По заді мене стоїть сама стара жіна нашого пансіонату. Тримає мене за плечі своїми білими, вимореними від роботи рученятами. Митхо Гала. Їй 103 роки, через два з половиною місяці 104 роки. Вона сива, дуже зморщена, низенького зросту, сіроока. Як на мене, вона наймудріша жінка з усіх мені знайомих. Я завжди і всим з нею ділюсь. Вона більше знає навіть чим мої батьки.

Тому звісно, що саме трапилось, я їй одразу ж розповіла. Про Джека, про поцілунок та про почуття в мені, в середині, про той вогник, який здавлює мої груди та не дає шансу мені на нормальне існування. Шансу дихати на повні легені.

Вона спокійно мене вислухала не перебивши, не зупинивши, не задавши ні одного питання… а в кінці просто вбила мене на повал.

– Пахне справжнім коханням!!!

На іншій стороні містечка, Джек, теж не знаходив собі місця. Він не знав, не міг второпати, чим саме його зацепила ця дявчина. Але обставини такі, що його притягувало до неї. Всі його роздуми та сни були лише про смугляву дівчину. ЇЇ очі недавали йому спокою. Вони різного кольору і тому, вони для нього, ніби неземні. Ніколи в житі він небачив такої вроди. Красива шкіра, кучеряве волося, пухлі хуби а очі, вони вдвічі більше не давали йому спокою.

Джек мітився по хатині своїх бабці та діда. Його батьки залишились з молодшим на рік братом Кевіном у містечку де вони проживали. Джек змушений був покинути те прокляте місце, покинути ту, що розбила серце та полишити того хто зрадив. При згадці всього того бруду, йому стало зле. Тому він вирішив поправити свій стан здоров'я. Швидко побіг до зали там у маленькій шухлядці був бар діда. Джек дістає чисту, прозору склянку та бутилку з віскі.

– Цікаво де він? -подумала про себе я.-Чому він мене поцілував? Можливо я і справді йому подобаюсь? -Я лежу на ліжку в своїй кімнаті, уже вечоріє, їсти я непішла, мати приготувала картоплю з мясом під сиром. Як на мене, то це дуже жирна вечеря перед сном. Але я нехотіла її образити, тому просто сказала, що я не голодна. Влила склянку холодного молока, взяла два печева, моє улюблене, розсипне з краплинками шоколаду, і піднялась до себе.

Від постійних думок я полинула у сон, мій розум як і тіло втомилось. Прокинувшись я не могла зрозуміти… в кімнаті прохолодно, темно. Приглянувшись я помітила що моє вікно відчинене. Штори розвіває вітер. Мене схопила тривога. Я швидко сіла, піджала ноги та обійняла їх. Мов хотіл захистити себе. Незкінченна темрява не давала зфокусувати мій погляд та розгледіти чи одна я у цій старшній кімнаті.

І тут я чую спокійний чоловічий голос…

– Ела…! – не дочекавшись продовження репліки незнайомця я кричу, кричу так, що напевно і в центрі міста мене почули. – Шшшшш… Ела, це Джек!!!Некричи! – я в шоці!

– Ти що, ненормальний, чого тобі, ти що через вікно заліз????? -здивовано запитую.

– Так, вибач… – за дверима чується рух… різко відчиняються двері, в цю ж секунду джек прижимає вказівний палець до своїх губ, пояснюючи жестом щоб я мовчала. Двері відчиняються в мою кімнату а не коридор, тому тато Джека сам і приховав від свого погляду. Увімкається світло!

– Ела доню, все добре??? – він наляканий …поглядом бігає по кімнаті.

– Так вибач, я …я…я впала з ліжка! – незнала що ще вигадати.

– ..з ліжка? Чому вікно відчинене??? -я втупилась на одвірки, тато повертає голову немав помітив моє стривоження.– Ела…? -я різко відриваюсь від того кошмару, що стоїть у кількох метрах від мене, і мотаю головую, мов розкидую думки по поличкам. Приводячи розум до ладу.

– Я відчинила, було жарко!…Вибач я нехотіла тебе розбудити.-в кімнату заходить і мати.

– Все добре доню?

– Так, вибачте, я просто впала…

– Добре! -тато прямує до вікна. Зачинивши його він щераз оглядує кімнату мов передчуває щось, шукає когось. А мати підходить цілує мене в лоб, проводить рукою по волосю. Вона завжди так робить, скільки я себе пам'ятаю. Але це вже не актуально. Я вже доросла. Мої батьки думають, що я залишилась тією маленькою дівчинкою що любила казки на ніч, їздити у тата на плечах, верхи. Часом мені здається, що коли мені буде сорок років, мати теж буде приходити цілувати мене перед сном та гладити волося.

Вони виходят, вимикають світло. Джек стоїть в вуглі, ще хвилинку я мала надію на те, що це був сон чи дивне бачення, чи ще щось, ну не знаю. Але коли він почав рухатись до мене, я зрозуміла що все реально. Його важке дихання, скрипи підлоги. Я просто сиділа на ліжку …і чекала.

– Ела… я хотів поговорити! -тихо та впевнено присівши на край ліжка сказав цей зовсім незнайомий але такий ненавесний мною парубок. Він напевно неадекватний. І в цю ж сикунду я відчуваю запах спиртного.

– Ти пив? -я не знаю, що ще запитати.

– Так, вибач, я був …ммм… не важливо…

– Важливо, якщо ти прийшов в мій дім без запрошення, заліз через вікно то я маю право знати чому ти не тверезий… -не здаваючи позиції затверджую я.

– так, маєш …я був засмучений, тому що одне стерво, яке я кохав більше ніж життя, зрадило мені з моїм молодшим братиком, якого я теж кохав але як брата. І я змився в це місто щоб побути від усіх подальше… і тут зустрів тебе. Дівчину-монашку, що ходить до церкви, одягає мотлох… але така вродлива, що я неможу не думати про неї.-І тут я, неочікувано сама для себе, різко даю пощочину йому, все що він сказав про дівчину що зрадила його мене розчулило, а те що він сказав про мій одяг, знову, мене просто розізлило. Я ніколи нікого раніше не била. Тому спочатку я завмерла, відкривши рот, а потім почала вибачатись.

– Ой, вибач… я не …не хотіла.-Він робить ривок і знову мене цілує, тримаючи моє обличя двома руками, інстенктивно я знову відриваюсь і бью його по іншій щоці. Але тепер я підриваюсь з ліжка і відходжу..Якого… він творить.

– Що ти собі дозволяєш? Ти не мій хлопець… не смій мене цілувати!

– Хочеш я стану твоїм хлопцем, я стану тим ким ти захочеш!

– Ти п'яний! Ти взагалі себе чуєш? Ти завтра про все це навіть не згадаєш! -я махаю руками, вказую на нього.-Іди геть, з моєї кімнати!

– Ти підеш зі мною на побачення?? -встаючи та заганяючи мене у куток мов звір свою жертву, запитує він.

– Ні, ти що незрозумів! Йди геть! – я стою мов вкопана і нерухаюсь.

– Я не піду доки ти не пообіцяєш мені побачення.-Боже допоможи… що робити …він підійшов майже в притик.

– Можна я тебе поцілую? -запитуюю я, його очі стають ширші, сама не знаю чому я це ляпнула… але мені так цього хочеться. Він перший хлопець з яким я …він перший у всьому… у поцілунку і почуті, у такому частому сердце биті. Тим більше він п'яний і завтра все забуде. А я ні. Це буде щось нове, таке незнанне.

Ні промовивши ні слова він нахиляється, я заплющюю очі та чекаю, губи де що привідкрила. Одна, дві секунди, три… я приходжу до тями і …він просто стоїть і дивиться на мене.

– Я тебе поцілую, завтра, на побачені! -От козел, я ненаведжу його, ненаведжу ще більше. Штовхаю його в груди.

– Ну… ти… йди геть.-мені боляче, не знаю чому, в горлі стоїть комок, налились сльози.

– Я завтра прийду о 14.00.Ми підемо в кіно.-промовляючи це, він йде до вікна. -До завтра Ела!

– ..є

Ранок вівторка був вперше незвичайним. Не таким, як завжди. Я хоч і була ображена на Джека але все ж мала, хоч і маленьку, надію на те, що він прийде. Не знала лише одне, як прореагують батьки, відпустят вони мене чи ні! Протягом дня я займалась домашніми клопотами. Прибрала у своїй кімнаті, допомогла матері із праням, разом ми приготували обід, пообідали теж разом, тато був на роботі. Він працює головним по господарству, у тому ж пансіонаті де допомагаю в літку я. Ці всі дрібниці тяглись ніби вічність. Було вже позаобід, я знала, що мати мене не пустить в кіно, а я так хотіла. Тому вирішила їй неказати. Вона зібралась до своєї знайомої і для мене це був мов ковток свіжого повітря. Я одразу випроводила її сказавши, що помию посуд сама. А потім піду до пансіонату тому, що обіцяла сестрам близнючкам почитати свій записник з проповідями з нашої церкви. Мати зраділа, а я не дуже, адже я збрихала і це вперше. Я надіюсь і в останє. Мені просто хочеться в кіно.

На годинику 14.00. Я сиджу на ганку та чекаю. Його немає,14.03,14.04 мій погляд постійно проситься до годиника. Можливо він не прийде? А якщо він просто жартував, хотів познущатись …але ні …він так дивився, в нього був такий погляд. Я панікую, руки скрещую пер собою, мов прошу всевишнього …сама не знаю чого саме я прошу та чого чекаю. Божечки я така дурна та наівна, я нічого про нього не знаю… ми познайомились лише у неділю, сьогодня віторок.

14.35 Я встаю, я ображена на очі знову набігають сльози в грудях зжимає, в голові бурлить вулкан. У мене навіть голава закружилась, підішла тошнота…

– Ела? – не потрібно багато розмов чи здогадок, я одразу зрозуміла, це Джек. Різко повертаюсь і невтримуюсь. Я плачу, витираю сльози але при цьому дивлюсь на нього невідриваючись прижмуривши брови. Мені хочеться, як у звіриному світі, кинутись на нього та розірвати на шматки. Як він міг, запізнитись. Хіба для нього це не так важливо як для мене? Я розвертаюсь та іду до дверей швидким кроком. Джек наздоганяє мене, хватає за руку… -Ела, пробач!!!Я не міг наважитись після вчорашнього, не знав чи захочиш ти?

– Так потрібно було прийти о 14.00 тай запитати! – огризаюсь я, але стоячи спиною до його обличя. Я не повертаюсь адже знаю, що він знов мене поцілує.

– Я й прийшов! – Його тіло стоїть в притик до мого, рука прижата до моєї. Він протягує свою немов спеціально торкаючись мене, я відчуваю електричні розряди. Коли його рука з'являється в області поля мого зору, я помічаю маленьку польову квітку. – Вона така, як і ти, має сірий простий стеблик, не яскраві сіро -зелені листочки. Але сам бутон, він яскравий, синій, запашний і здавалось би, красивих квітів тисячі і не зрозуміло, чому саме ця квітка запала до серця. Але це залишається фактом.

– Я тебе зовсім не знаю! -я повертаюсь до нього обличям.

– Ми це виправим, просто повір мені, дай шанс все розповісти та час заспокоїти свій пил. Доречі, я теж тебе добре не знаю! – я посміхаюсь. Адже він правий.

– тоді… ми теж це виправим, просто, дай мені шанс все розповісти та час розпалити свій жар.– Джек мене гладить по щоці. Стоячи на ганку, непомічаючи навколишнього світу, ми знали, що..-Пахне справжнім коханням!!! -як сказала міс. Гала.

Декілька секунд ми стояли в повній тиші, але мені здалось, що це була вічність.

18.03.2017

Прокинулась я о 5:23,не знаю чому, мене розбирало, відчутя тривоги та десконфорту, болі, страху… відчуття того, що все змінеться і це мене дуже лякало. Можливо щось з бабусею? Що може трапитись? Бабуся завжди казала, що життя непередбачуване і потрібно цінити кожну хвилину… і це відбило ніби штамп, на моєму розуміні до всього. Коли йде злива, всі ховаються під зонти, дощові плащі, а я ні. Я обожнюю запах свіжого повітря коли йде гроза, обожнюю ходити босоніж по калабатинкам. Я заплющую очі, та насолоджуюсь променями сонця, я обожнюю зустрічати світанок на березі океану. Неможу відвести погляду від горизонту, пізно ввечері, коли сонце ховається за ним. Коли небо розмальоване яскравими барвами. В такі хвилини моя душа та розум, наповнюється щастям, жогою до життям!

Я люблю читати… у мене як і у всіх підлітків безліч своїх тараканів… тому в даний час я підсіла на книги про здійснення мрій, про силу думки. Мені здається щось в цьому все ж таки є.В моїй бібліотеці немало книг… я люблю романи та книги що мотивують :

– Моніка Мерфі:,,Дівчина на неділю,, -,,Другий шанс для нього,,

– Анна Тодд:,,Після,, (Всі частини)

– Колін Гувер:,,Без надії,,

– Джеймі Макгваєр:,,Моє ходяче несчастья,,

– Ніколас Спаркс: Всі романи. Він просто геній…)

– Майкл Хеппелл:,,Закони успіху-Як стати господарем свого життя,,

– Дж. Мерфі:,,Сила вашої підсвідомості,,

– Кріс Прентісс:,, Сила думки,,

та ін.

– Так… а де ж..? -промовляю я сама до себе.-Ага..! – на верхній поличці. Я хватаю свою чашку на якій зображене моє фото. Дідусь з бабусею зробили її на замовлення на день народження, фото сподобалось всім. Одного дня… не пам'ятаю коли саме це було, ну мені було нудно… я нарвала квітів, що росли перед ганком, пішла на берег океану, лягла на пісок, волося я розкинула у різні сторони, вставила в них, в порізнь, квіти і вийшло нереально миле селфі. Тому бабуся з дідусем саме його і вибрали.

Швиденько роблю горячий шоколад, хватаю круасан з шоколадом, який придбала вчора, беру всі свої вирізки, клей, ручку, бумагу (грубу) і виходжу на ганок. Сідаю у улюблене дідусеве крісло -качалку. Чашку ставлю поруч. На дворі світанок, ще дуже рано, тому повітря дещо прохолодне. Я це передбачила, тому взяла ковдру, в неї ж замотую ноги. Вирізки та бумагу ставлю на коліна.

Щас швиденько зроблю дошку візуалізації бажань, збігаю на ринок, куплю бабусі фруктів, також куплю м'яса, бабуся дуже любить блинчики з мясом. Хочеться її порадувати.

І так. Я вже сто разів читала, як її робити, але на всякий випадок відкриваю вкладку в телефоні і перед розпочатком процесу перечитую в останє.

,,Як зробити Дошку Бажань правильно.

Спочатку для Дошки потрібно приготувати основу (тобто картонка, ватман і т.д.), клей (скотч), будь-які зображення, ножиці і час. Під підставу в принципі підійде навіть дерев'яна дошка. У магазинах зараз можна придбати спеціальну коркову дошку. Завдяки їй можна створити справжній витвір мистецтва. Розмір своєї дошки ви вибираєте самі виходячи з кількості бажань, хоча багато хто вважає, що чим більше, тим вона ефективніша. Перш ніж почати запам'ятайте, що в самому центрі карти повинна розміщуватися ваша фотографія. Найкраще, якщо на фото ви будете посміхатися і випромінювати щастя. І воно обов'язково повинно вам подобатися. Це зображення стане тим важливим ядром, навколо якого будуть накопичуватися інші картинки, що відображають всі бажання. Такі зображення можна брати з різних джерел: журнали, газети, також можна пошукати їх в Інтернеті і роздрукувати. Найкраще Дошка спрацьовує, якщо на вашій центральній фотографії ви стоїте поруч з мрією. Наприклад, якщо ви мрієте про розкішному будинку, то прогуляйтеся в багатому районі і зробіть своє фото на вподобаному будинку. Таке ж зображення можна намалювати або, якщо є вміння, то зробити в фотошопі. Багато хто відразу ж роблять помилку – обклеюють дошку максимальною кількістю картинок. Велика кількість фотографій сприяє розпорошення ваших сил на незначні речі. Всі картинки потрібно підписувати так, ніби ці речі або місця вже належать вам. Пропозиції обов'язково повинні бути складені в теперішньому часі. Наприклад: «моя машина», «мій особняк», «я на Мальдівах» і т. д. Дуже важливо! Ваші мрії повинні бути вашими, а не переконаннями і бажаннями ваших родичів, батьків, друзів-знайомих або нав'язаними рекламою в ЗМІ. Для цього спочатку варто перевірити ваше бажання на істинність. Якщо дотримуватися абсолютно всі правила створення Дошки Бажань, то слід знати, що для більшої ефективності її потрібно робити на зростаючу Місяць, або під час молодика. Також чудово підійдуть перші дні нового року або ж ваш день народження. Головне, не сідайте за створення Дошки Бажань в поганому або пригніченому настрої, Також не принесуть щастя дні сонячних і місячних затемнень.,,

Все дуже просто, тому за півтори години я йду до будинку, вже з ринку, та несу повний пакет продуктів.

– Дорогенька!!!Дай ручку поворожу! -на зустріч мені виходить неймовірно -незвичайна жінка. Моє серце зупинилось від неочікуваності. Вона невеликого зросту, одягнена вона в мішковату, вилиняну, сіро-зеленого кольору сорочку. Вона дліна, нижче колін. На ногах у неї босоніжки, що складаються з бідошви та вірьовочок що крутяться навколо ніг. Волося у неї чорне, довге, по поясницю. Проділ по середині. У неї смугла шкіра, колір очей чорний, тіні теж густо розмащені, теж чорні. На лобі намальована рівна лінія, що йде від проділу в волосі і до носа. На руках у неї величезні браслети срібного кольору, а також персті на одній руці на всіх пальцях, теж нереально великі золотого кольору і срібного. А на іншій руці, декілька але не менші. Незнаю чому, але пальці її, теж чорні… чи то вони закрашені краскою чи то тату… виглядає так, начебто вони брудні (ну-це, як на мене) …в руці у неї сигарета. Ця ворожка навівала страшні думки, вона схожа була на відьму, а сигарета яку вона постійно курила, вводила мене ніби в дурман. Її сміх, її погляд …мені ставало моторошно.

– Ні дякую! Непотрібно! -тихо шепчу я. Вона наближається до мене. Я тримаюсь осторонь.

– Твоє життя скоро зміниться! -з посмішкою говорить вона.

– Ви про що? -лише пара слів з її вуст і я готова слухати її, а головне вірити. Що зі мною, можливо це все дим?

– Ти ж не хотіла знати!!! -вона робить затяжку та видуває дим в мій бік.-Кохання вже на твому порозі. Червоні троянди змінять все твоє життя і тебе! -я непромовивши ні слова …просто пришвидшую крок та йду геть. Дурні наговорила мені.

Прийшовши додому, я вирішила не грузити себе і забути за ту божевільну. Тому одразу приступила до готовки. Я одягла червоний сарафан, він не новий, але дуже комфортний. Тоненькі брительки, коротенький та не в обтяжку, легка тканинаПо бокам два шнурочки, що зав'язуються на спині, при цьому створюють талію. Я босоніж, без бюстгалтера. Вільно та комфортно-саме те, що мені потрібно! Увімкаю ноут… починає лунати пісня Coldplay – The Scientist, ммммм… пісня класнюча, але сумна…

– Ні, це не те! Потрібно щось веселе..! – розмовляю я сама з собою, якщо подивитись на це зі сторони можна подумати, що я ненормальна. Але мені всеодно… адже як я думала, я була одна в будинку. Увімкаю сторінку в соціальній мережі ВК, музика… відкривається список моїх пісень.

– Ох, їх тут сотня! – секунда роздумів і я увімкаю Yeah Yeah Yeahs – Heads Will Roll. Я починаю рухати плечима, тіло саме рухається… Повністю слів незнаю… тому більшість я просто підмугикую, звісно при цьому пританцьовую. Підходжу до умивальника, кидаю всі овочі з пакету, їх потрібно помити. Поки проходить овочеве купання, пісня закінчується… я знову підходжу до ноута і увімкаю наступну 2 The Barden Bellas – Bella’s the finals (з кінофільму,,Ідеальний голос,,).Цю пісню я знаю …тому несоромлячись співаю у все горло, при цьому беру дощечку та готую мясо до нарізання, а потім перемелення. Трохи небезпечно але ніж у мене в головній ролі-вмісто мікрофону… я танцюю, дуркую як лише можу, підспівую…

Excuse me,

But I might drink a little more than I should tonight,

And I may take you home with me if I could tonight,

(Don’t you forget about me)

And baby I will make you feel so good tonight,

Cause we might not get tomorrow tonight.

Від співу мене відриває кашель. (Кх-кх).Я повертаюсь і ледве не падаю, просковзуючись на полу де накапала ж сама водою.

– Боже! -злякано та запихкано кажу я.

– Ні!…Це просто я! -усміхаючись промовляє незнайомий мені хлопець.

– Ти… ти хто такий? Якого біса ти зайшов? -я з недовірою тримаю ніж досі в руці, але його значемість змінилась, тепер це не мікрофон, а предмет самооборони.

– Заспокойся, мене звати Тейлор! -він підіймає чорні окуляри та фіксує їх на голові. Не дивлячись на той факт, що він налякав мене майже до всрачки, він вродливий, навіть дуже. На ньому біла майка та клітчата червона рубашка, чорні джинси звужені в низу та кеди…

– О Боже!?! -я просто витаращила очі і не могла відірвати погляда від червоних троянд на його взуті.

– Я ж пояснив тобі, я не Бог, я просто Тейлор! -він насміхається наді мною, просто знущається.-Твій спів і твої танці… це щось за нормальним розумінням. Я стояв тут і хвилювався, щоб ти не проткнула своїм псевдо -мікрофоном глаз, чи просто не встромила його собі в голову!

– Я повторюю питання! Хто ти і що тобі потрібно?

– Чесно?

– Так! -на повищеному тоні та звуживши брови кажу я.-Лише правду! -я не зрозуміла, а він що, хотів набрихати? Він на секунду відвів погляд до полу. Що він замислив? – Ну????Я слухаю! -знову повишаю тон.

– Ну що ж… ми з братами по братству, грабуємо квартири пенсіонерів чи заможніх людей …інколи… виносимо антикваріат, ціні речі…

– Ти що хочеш мене вбити??? -мені стає зле …я опираюсь на стіл, але ніж продовжую тримати в руці. В голові паморочиться.

– Ні ти що… ми нікого не вбиваємо, просто потрібні кошти на прожиток на їду! -він пожимає лівим пличем і знову ховає погляд.

– А на роботу ти непробував піти, кажуть це допомагає! -я не збагну… і навіть не хочу розуміти людей, що обирають такий спосіб заробітку… таку долю.

– Не хами! Може пригостиш мене кавою чи чаєм?? -він робить крок в перед.

– Кавою? Ти що ненормальний! -його питання мене просто вивело з рівноваги.

– Я, хочу стати, нормальним.-його погляд зосереджений на мені, медовий колір очей, чорні брови та чорне волося, а ще виразна ямка на бороді навівають мені довіру до цього незнайомця. Я дивлюсь і думаю.

– Добре! -міій тон спокійний.-Але ти мені щось пообіцяєш …! -він посміхається і мені здається, що на цей раз, усмішка щира.

– Так, що завгодно!

– Пообіцяй нечіпати наш будинок. Це не просто дім – це історія! -я підіймаю руку з ножем, де що пригрожуючи йому. Не знаю чи в мене вийшло, але я дуже старалась.

– Не зрозумів..чому дім– історія! Але так я згоден.

– Добре!

– Добре!

– …мммм, то тобі чай чи каву? -не знаю, як почати розмову, тай про що?

– а ти що будеш!? -запитує він.

– Я…я стакан води та заспокійливе! -наголошую.

– Вибач, я не хотів тебе налякати! Зроби зелений чай з лимоном. Я чекатиму тебе на ганку!

– Угу.– я проводжу цього красення поглядом, він підкачений, красивий, вічливий. А ті троянди так і стоять образом перед моїми очима. Напевно про нього говорила та відьма!

Раніше на ганку було три крісло качалки: дідуся, бабусі та моє. Тепер їх два. Тому вийшовши з будинку Тейлор уже розмістився в одному з них. Я винесла підніс, два чая та кошик з печевом та цукерками. Секунди мовчання і я вирішую розпочати перша.

– Розкажи про себе..!

– Що саме тебе цікавить? -відповідає він та відпиває чая.

– Чому ти це робиш? Чому наш будинок? -мені дійсно цікаво, адже в мене завжди були плани на життя, цілі, мета і я ніколи не спілкувалась з такими типами.

– Хм, ну напевно почну з того, що мені 19.І я з сосіднього містечка. Десь 25—30 хв. їзди. Проживаю у хировому– скажу прямо, райончику. Мати моя постійно на роботі, тай стосунки у нас не дуже, у її світі немає місця для мене, тато на зоні. Я сам по собі. Школу закінчив з пинками, далі навчатись не пішов.

Внимание! Это не конец книги.

Если начало книги вам понравилось, то полную версию можно приобрести у нашего партнёра - распространителя легального контента. Поддержите автора!

Страницы книги >> Предыдущая | 1 2
  • 0 Оценок: 0

Правообладателям!

Данное произведение размещено по согласованию с ООО "ЛитРес" (20% исходного текста). Если размещение книги нарушает чьи-либо права, то сообщите об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?


Популярные книги за неделю


Рекомендации